Terug naar ontdekken

Eten en drinken

"Hier heb je de rust van een dorp en de gemakken van een stad."

Rowena Rutten uit Eijsden

Rowena (28) woont samen met haar vriend Ralph (28) in Eijsden. Hoewel Rowena oorspronkelijk uit Maastricht komt, heeft ze als stadsmens al goed kunnen aarden in het dorpse leven. Al bloggend, filmend en fotograferend gaan deze twee twintigers door het leven. Op hun blog eighty8things delen ze het verhaal van inspirerende lokale ondernemers, wijzen ze je op de hotspots binnen en buiten de regio en delen ze prachtige foto’s van bijzondere reizen. Zij weten precies waar je moet zijn. Daarom delen zij graag hun drie favoriete eet- en drinkgelegenheden met je.

Mijn tips

1

L’appetito

“Italiaanse gerechten zijn sowieso favoriet bij Ralph en mij. Restaurant L’appetito in Sint Geertruid serveert naast lekkere pizza’s, pasta’s en andere gerechten ook héérlijk vers gemaakt ijs. De prijs-kwaliteit verhouding is prima en het is er ontzettend sfeervol. Het restaurant ligt namelijk op een prachtige locatie; een oude vakwerkboerderij. Maar ook binnen is er veel aandacht besteed aan de inrichting en de indeling. Je komt bijvoorbeeld binnen via een open keuken en ziet in de nok van het gebouw nog oude houten balken zitten. Dat heeft iets speciaals.”

www.lappetito.nl

Blog eighty8things – L' appetito 

 

2

Erik Stevens Catering

“Als leeftijdsgenoot heeft Erik, eigenaar van Erik Stevens Catering absoluut de gunfactor. Hij is inventief, gebruikt streekproducten en levert altijd kwaliteit. Kortom: alles waar wij zelf ook van houden. Ieder seizoen werkt hij met lekkere seizoensgebonden gerechten en hij staat overal voor open. Zo kun je bij hem al vanaf acht mensen een lekkere lunch of heerlijk diner bestellen voor thuis. Combineer dit met een mooie herfstwandeling door de gemeente en je hebt de juiste ingrediënten voor een geslaagde dag met vrienden of familie. Houd Erik in ieder geval in de gaten want binnenkort gaat hij zijn eigen eetwinkel openen in Eijsden. Wij verheugen ons er al op!”

www.erikstevens.nl

Blog eighty8things – Erik Stevens Catering

3

Loods 81

“Loods 81 in Margraten noemt zichzelf een eetpodium; een leuk concept waarbij de eigenaren een eetgelegenheid combineren met een cateringwinkel. Ze richten zich vooral op de lunch en serveren heerlijke zelfgemaakte taart en vlaai. Daarnaast wordt al het eten in de zaak heel mooi gepresenteerd. Ook hier hebben ze weer erg veel aandacht besteed aan de sfeer en de inrichting. Je zit letterlijk in een loods. De klassieke tapijten, houten tafels en sfeervolle lampen maken het heel gezellig. Het ligt fijn langs een fietsroute. Mocht je erlangs komen en op dat moment geen honger hebben, kun je ook iets lekkers meenemen voor thuis.”

www.loods81.nl

Blog eighty8things – Loods 81

"We hebben bewust gekozen voor settelen in Eijsden."

Rowena en Ralph beginnen samen een nieuwe fase in hun leven. Hun eerste koophuis staat in de steigers en plannen voor toekomst zijn in de maak. Rowena: “Sinds vorig jaar is onze hobby eigthy8things echt een bedrijf. Aan nieuwe kansen en mogelijkheden dus geen gebrek.”

Klein maar fijn
Bij binnenkomst in de kleine benedenwoning van Ralph en Rowena op de hoek van de straat wordt al snel duidelijk dat de twee grootsere plannen in het verschiet hebben. Ralph legt uit: “We komen uit een groter appartement maar totdat ons nieuwe huis klaar is, moeten we al onze spullen hier een plekje geven.” Ralph en Rowena hebben een huis gekocht in Nieuw-Poelveld in Eijsden. De meest recente uitbreiding van het dorp. Aan het huis wordt nu volop gebouwd, maar tegen het einde van het jaar hopen ze erin te kunnen trekken. In de tussentijd moeten ze het nog even doen met hun huurwoning van vijftig vierkante meter.

“Ons nieuwe huis staat straks in een buurt vol jonge mensen.”
“Ons nieuwe huis staat straks in een buurt vol jonge mensen.”

Rust én gemak
Rowena is inmiddels binnengekomen en verontschuldigt zich voor het feit dat ze in de file stond. Ze werkt bij een bedrijf dat wandbekleding ontwikkelt in Deurne. Ralph vertelt over hun keuze om zich in Eijsden te settelen: “Ik ben hier opgegroeid, maar Rowena niet. Voor mij is het dus niet zo gek dat we hier gaan wonen. Ik heb het hier altijd fijn gevonden. Ik houd daarnaast heel erg van fietsen en qua ligging is Eijsden dan perfect. Ik ben zo in de Belgische Ardennen of in Duitsland, maar ook hier in het Heuvelland heb ik een paar vaste routes. Zo kun je een prachtige rit maken langs de gemeentegrenzen.” Rowena vult aan: “Voor mij was het in het begin even wennen toen ik hier met Ralph kwam wonen. Ik kom uit De Heeg in Maastricht, weliswaar niet zo ver hiervandaan. De mensen om je heen en ikzelf eigenlijk ook hebben al snel vooroordelen over een dorp. Maar het bevalt me hier prima. Er is in Eijsden ontzettend veel te doen, meer dan in De Heeg. En als ik echt naar de binnenstad van Maastricht wil, ben ik daar in een kwartiertje met de auto. Daarnaast ben je hier binnen no-time in de natuur. Dat is fijn als ik ga hardlopen. Hier heb je de rust van een dorp en de gemakken van een stad op het gebied van activiteiten, evenementen en winkels.”

Bloggend door het leven
Op de vraag hoe ze op het idee kwamen om te gaan bloggen antwoordt Ralph: “Rowena en ik hebben allebei tijdens onze studie gewerkt met fotografie. Rowena heeft de kunstacademie gedaan en ik commercieel management en communicatie & multimedia design. Fotograferen ging ons goed af en mensen uit onze omgeving bleken belangstelling te hebben voor onze foto’s. Toen kwamen we op het idee ons werk te delen via een blog. We focusten ons op hotspots in de omgeving, zelfstandige ondernemers en interieur. Rowena legt uit: “Interieur is een beetje op de achtergrond geraakt, maar ik zou het graag weer oppakken. Ik ben naast mijn baan als designer en ons bedrijfje eighty8things ook nog bezig met een project voor mezelf rond interieurdesign. Tijdens mijn opleiding ben ik hier veel mee bezig geweest en ik heb verschillende mensen interieuradvies mogen geven. Daar kreeg ik goede reacties op. Ik werk nu hard aan mijn nieuwe website, zodat ik dit in de toekomst weer kan oppakken.”

Frisse toekomst
Toch hebben Rowena en Ralph niet altijd gedacht aan een huis in Eijsden. Ralph: “Ik heb een tijdje gezocht naar een andere baan gezocht en Rowena werkt in Deurne. Dus Eijsden lag niet echt voor de hand. We hebben zelfs even aan het buitenland gedacht.” Inmiddels heeft Ralph een leuke baan in marketing & communicatie bij een inkomensverzekeraar in Heerlen gevonden. Ze zijn blij met hun beslissing en kunnen niet wachten om in hun nieuwe huis te trekken. Rowena loopt naar de keuken en wijst lachend naar een reeks opgestapelde stoelen. “Die hebben we alvast gekocht. We konden ze niet laten staan. Hoewel het nu wel een beetje krap wordt hier.” Vervolgens wijst ze naar een poster op de muur met interieurplaatjes, stofstalen en kleuren. “Dit is het moodbord voor ons nieuwe interieur. Ik vind het heerlijk daarmee bezig te zijn. We wonen straks in een buurt vol jonge mensen met een nieuw fris huis. Een prima plek voor ons om adviezen en tips uit te wisselen.”

Ontdek ook

Fietsen

Jeans favoriete routes

Festiviteiten

Eropuit met Anton

Monumenten

Joeps historische plekjes

Wandelen

Op pad met Peter

Meer eten en drinken

Overzicht eet- & drinkgelegenheden VVV Zuid-Limburg

Bekijk hier

Inschrijven voor de volgende editie