3 maart

Opus 16 concerten in Eijsden

Aysha Wills en David Westcombe vormen al vele jaren een  ‘magisch fluitduo’. Voor hun concert in het kader van de Opus 16 Concerten, georganiseerd door Michelle Powell spelen zij werken van M. Blavet, JS Bach, W. Croft op hun ‘vroege’ instrumenten en werken van Kuhlau, Rossini en Debyssy op hun modrene fluiten.

Aysha Wills (1994) is een van oorsprong Canadese fluitiste die al jaren actief is als musicus en docente in Amsterdam. Zij begon al vroeg met fluit spelen en, naast haar klassieke fluit studie, speelde veel Afrikaanse muziek, Noord Amerikaanse volksmuziek, en Ierse volksmuziek. Ze studeerde in Amsterdam en Toronto. Tijdens haar verblijf in Nederland heeft zij al met veel ensembles gewerkt, zowel op moderne als oude instrumenten. In Nederland speelde ze o.a. met de Nederlandse Bachvereniging, Luthers Bach Ensemble en Nieuwe Philharmonie Utrecht. In haar vrije tijd doet ze vrijwilligerswerk voor slachtoffers van mensenhandel. Zij heeft een enorme passie voor koken en eten. Dit doet ze graag na een lange dag lesgeven of studeren om te ontspannen.

David Westdombe studeerde in Glasgow en Birmingham. Hij heeft gewerkt met o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, Cambridge Symphony Orchestra, the London Kings College Orchestra, en de orkesten van het Schotse Conservatorium, Conservatorium van Birmingham, en het Conservatorium van Amsterdam. In 2016 heeft hij een succesvolle auditie gedaan voor de master programma van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij op dit moment dwarsfluit studeert onder Kersten McCall (solofluit Koninklijk Concertgebouworkest) en barokfluit onder Marten Root (1ste fluit Nederlandse Bachvereniging, 1ste fluit Orchestra Revolutionnaire et Romantique).

Aysha en David spelen 1 jaar samen als duo. Zij hebben concerten gegeven in veel verschillende settings en locaties; zij vinden het allebei even prettig om in een huiskamer te spelen als in een kerk of concertzaal. Zij hebben een passie om muziek te brengen naar onverwachte plekken en om nieuwe mensen te interesseren in klassieke muziek. Ze delen een passie voor zowel oude en nieuwe muziek en spelen heel vaak programma’s waarin stukken uit 4 verschillende eeuwen ten gehore worden gebracht.

Entree: €12.50 volwassen, €6 studenten tm 18 jaar, €25 familie

3 maart 2018 Aysha Wills

cantori_la_vera

11 maart

Concert The Shakespeare Songs

zondag 11 maart, Ursulinenconvent, Eijsden

Lees meer

Schermafbeelding 2018-01-16 om 14.52.36

2 februari - 2 februari

Kunstcafé Eijsden-Margraten (Kunstcafé)

vrijdag 2 februari - vrijdag 2 februari, Gemeenschapshuis Oos Heim, Clermontstraat 10, Margraten

Lees meer

6 maart 2018Anne-Marie HIVON

4 maart

Ensemble Surprise, Concert en Dialoog

zondag 4 maart, Ursulinenconvent Breusterstraat 27 Eijsden

Lees meer

Gintaras Slavinskas 2

17 maart

Vanaf 17 maart: De stamboom van Gintaras Slavinskas

zaterdag 17 maart, Museum Ursulinenconvent

Lees meer

Voor meer evenementen en activiteiten bezoek de website van de gemeente

Schrijf je in voor de volgende editie van Dichtbij het Leven

Inschrijven voor de volgende editie