18 november

Slipjacht (Mheer)

De traditie van de slipjacht in Mheer is een kleurrijk schouwspel dat zich ieder jaar afspeelt op de landerijen bij het monumentale kasteel van Mheer. Ruiters en amazones van verschillende jachtverenigingen jagen achter een nep vos aan. Deze vos is niets meer is dan een, in vossenurine gedrenkte, prop vodden waar kort voor de jacht een spoor mee wordt getrokken. Naast verenigingen kunnen ook regioruiters deelnemen mits zij ervaring hebben; het parcours is mooi maar ook moeilijk.

In het programma zijn niet alleen de verschillende zogeheten runs opgenomen. De dag begint namelijk met een kleine alcoholische versnapering, gevolgd door een heilige mis in de Lambertuskerk. Deze dienst wordt muzikaal opgeluisterd door jachthoornblazers. Als toeschouwer kijk je je ogen uit. Zie de mystieke hoornblazers, blaffende jachthonden, galopperende paarden en statige ruiters met felrode jasjes die onder leiding van ‘The Master’ de meutes honden langs verschillende stops leidt.

Rond het middaguur worden de sliptrekkers met hun honden en paarden aan het publiek gepresenteerd en aan het einde van de dag vindt in de harmoniezaal de After Hunt plaats; een groot feest waar iedereen van harte welkom is.

Slipjacht Mheer

Concert jonge lokale musici

19 november

Jonge muzikanten op podium! (Eijsden)

zondag 19 november, Ursulinenconvent

Lees meer

Expositie Stichting Heemkunde Tebannet

12 november

Expositie Stichting Heemkunde Tebannet (Banholt)

zondag 12 november, Harmoniezaal Banholt

Lees meer

cittaslow0473

3 december - 17 december

Kerstmarkt Mergelgrot (Cadier en Keer)

zondag 3 december - zondag 17 december, Landgoed Heerdeberg

Lees meer

kerstmarkt Mesch

25 november - 10 december

Kerstmarkt (Mesch)

zaterdag 25 november - zondag 10 december, De Laathof

Lees meer

Voor meer evenementen en activiteiten bezoek de website van de gemeente

Schrijf je in voor de volgende editie van Dichtbij het Leven

Inschrijven voor de volgende editie